Aldatmanın meydana gelmesiyle beraber aldatılan eş mahkemeye başvurarak, evliliğin sonlandırılmasını haklı olarak talep edebilir. Zina durumunu öğrenen eşin zaman kaybetmeden zina sebebiyle boşanma davası açması çok önemlidir.
Çiftlerin boşanma davasından feragat ve vazgeçmek hakları vardır. Boşanma davası kesin karara bağlanmadan, isterseniz feragat isterseniz de vazgeçme hakkınızı kullanabilirsiniz.
Velayet davası ve velayetin değiştirilmesi hususları Türk Medeni Kanunu esasları doğrultusunda düzenlenmiş biçimdedir. Bu nedenle ilk verilen velayet hakkı kesin hüküm teşkil etmez.
Boşanma davası sonucunda çocuk veya çocukların velayetinin verilmediği eşin aleyhinde olmakla birlikte hâkim tarafından karara bağlanan nafaka türüne iştirak nafakası denir.
Çiftler arasındaki evlilik bağının devam ettiği süre boyunca birlikte ikamet edilen meskene aile konutu denir. Boşanma kararı alınmasının ardından ise bu konut hakkında şerh işlemi yapılması mümkündür.
Boşanma davaları, çiftlerin ayrılma kararlarını resmiyete dökme amacıyla sürdürülür. Her davanın belirli farklılıkları olacağından boşanma davası ücreti ve boşanma avukatı ücretleri değişiklik gösterebilir.
Boşanma davaları arasında bulunan yöntemlerden birisi anlaşmalı şekilde yapılandır. Çekişmeli davalara oranla çok daha hızlı ve kolay bir şekilde sürdürülmesi mümkündür.
Anlaşmalı boşanma protokolü nedir sorusu, özellikle herhangi bir anlaşmazlık durumu yaşamadan evliliklerini sonlandırmak isteyenler için oldukça önemlidir.
Mahkeme tarafından karar verilen nafaka tutarı, genel olarak kesin hüküm niteliği taşımaz. Bu sayede nafaka miktarı, talepler ve uygunluğa göre yine mahkeme aracılığıyla yükseltilebilir.
Boşanma davaları, çiftlerin yaşadıkları olayların ardından yetkili mahkemelere yapılacak başvurular ile birlikte başlar. Davalara konu olan sebep doğrultusunda tazminat talep edilmesi de mümkündür.
Boşanma davasının kesinleşmesinin ardından nafaka için başvuru yapmanız gerekir. Kararın kesinleşme tarihinden başlamak üzere 1 yıl içerisinde mahkemeye müracaat etmeniz şarttır.
Boşanma davaları pek çok farklı sebep doğrultusunda açılabilir. Kişilerin yaşamış oldukları problemlere göre çekişmeli ve anlaşmalı boşanma olmak üzere iki farklı tür bulunmaktadır.
Evli çiftlerin zaman içerisinde yaşamış oldukları problemler neticesinde boşanma işlemleri başlar. Boşanma davalarının genel olarak iki farklı türü vardır.
Boşanma davaları, çiftler arasında yaşanan pek çok farklı problem sonrasında ortaya çıkar. Evlilik süresince meydana gelen negatif durumlar, kişilerin boşanma evresine geçmesine neden olur.
Bazı hallerde doğum yerinin yanlış ya da hatalı kaydedilmesi durumuyla karşılaşılabilir. Özellikle evde doğum ya da nüfusa kayıt esnasında yanlış beyan sonucunda kişilerin doğum yeri belgesi yanlış olarak kaydedilebilmektedir.
Eş ve çocuklardan oluşan aile kavramının mutlu bir şekilde hayata devam etmesini sağlamak, olası problemlerin çözümlerini bulmak amacıyla ortaya çıkan hukuka aile hukuku adı verilir.
Yine Türk Medeni Kanunu' nun 415. maddesinde ise haklı sebepler engel olmadıkça vasiliğe, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimselerin atanacağı düzenlenmiştir.
Yaş düzeltme davası; bir kimsenin yaşının ve doğum tarihinin nüfus kütüğüne maddi hata sonucu yanlış yazılması üzerine yetkili mahkeme kararı ile düzeltilmesi için açılan dava türüdür.
Soyadı değiştirme davası, uygulamada sıkça görülen davalardan birisidir. Adı ve soyadı kişilerin toplum içerisinde tanınmasını sağlayan en temel kimlik bilgilerinden birisidir. Soyadı, kişilerin hangi ailenin mensubu olduklarını belirt
İsim değiştirme davası, kişinin dış dünyada tanınması, sosyal çevresi tarafından bilinmesi adına kullandığı asli ve en temel kimliği olan adının değiştirilmesi amacıyla açılmakta olup Nüfus davaları arasında ciddi bir öneme sah
Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak bu amaca özgüleyen en az 7 kişinin kurduğu organizasyona dernek denir.
Derneğin kurulabilmesi için en az 7 kişinin bir araya gelerek kuruluş bildi