+90 216 606 55 00

Türkiye' de Çalışma İznine Başvuruda Bulunmak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayıp da ülkemiz sınırları içerisinde çalışmak isteyen yabancıların bu amacına ulaşabilmesi için birtakım yasal süreçleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. Özellikle son yıllarda ülkemize gelen yoğun yabancı göçü ile birlikte bu konu daha da önemli bir hale gelmiş bulunmaktadır. Ülkemizde geçerli olan yasalar bu konuda oldukça kapsamlı ve detaylı bir şekilde açıkça hazırlanmıştır. Uygulama konusunda tecrübeli kişilerden destek alınarak rahatlıkla yerine getirilebilecek hukuk kurallarıdır. Hukuk büromuzda bu konuda uzmanlaşmış avukatlarımız ve hukuk çalışanlarımızla sizlere destek vermekteyiz. Bu noktada yasal haklarınızı korumak ve amacınıza uygun bir şekilde hareket ederek Türkiye’de çalışma iznine başvuruda bulunmak için bize danışabilirsiniz. Uzmanlık alanımız olan bu konuda sizlere kapsamlı destek vererek amacınıza ulaşmanıza yardımcı olmaktayız. Web sitemizin iletişim bölümünden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde çalışarak para kazanmak isteyen yabancıların yapması gereken en önemli husus çalışma izni başvurusu olmaktadır. Bu konuda eskiden süregelen uygulamalardan kaynaklı birçok problem olabilmektedir. Fakat 2016 yılında Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu ile bu tür sorunlar giderilerek güncel gelişmelere uygun bir hukuki süreç başlatılmış oldu. Uzman avukatlarımız ve hukukçularımız yaşanan bu gelişmeler karşısında hızlıca bilgi sahibi olarak sizlere danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Gereken çalışma izni süreci boyunca sizlere destek sağlayarak başarılı bir şekilde amacınıza ulaşmanıza yardım etmekteyiz.


Çalışma İznine Kimler Başvurabilir?


6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu kapmasında çalışma iznine kimler başvurabilir hep birlikte bir göz atalım;

• Ülkemizde çalışmak isteyen yabancılar,
• Ülkemizdeki bir iş yerinde mesleki eğitim görmek isteyen yabancılar,
• Ülkemizde staj yapmak isteyen yabancılar,
• Ülkemizde geçici nitelikte hizmet sunumu için bulunan sınır ötesi hizmet sunucusu yabancılar için çalışma izni söz konusu olmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen gerçek ve tüzel kişiler ülkemizde çalışmak için ilgili başvuruda bulunabilirler. Hukuk büromuz tarafından sağlanacak olan danışmanlık hizmeti ile bu süreç çok daha kısa ve kolay olacaktır. Uzman desteği almak ve sorun yaşamadan süreci nihayete erdirebilmek için web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?


Yabancılara verilen çalışma izni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. İlgili genel müdürlüğü ve diğer paydaşları tarafından yürütülen süreç sonunda elde edilebilmektedir. Ülkemizde çalışmak isteyen yabancıların çalışmaya başlamadan önce gerekli başvuruyu yapması şarttır. Süreç sonunda çalışma izni çıkanlar geçerlilik süresi boyunca rahatça çalışabilme hakkına sahip olmaktadır. Daha detaylı bilgi için “Yurtdışından Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Çalışma izni başvurusunu yapan çalışan için gerekli danışmanlığı ve hukuki desteği profesyonel olarak sağlamaktayız. Bu konuda bizimle çalışarak süreci sağlıklı bir şekilde yürütebilirsiniz.

Türkiye’de çalışma iznine başvuruda bulunmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, aracı kurumlara veya konsolosluklara ve büyükelçiliklere başvuru yapılabilmektedir. Bu da hem ülkemizden hem de yurtdışından gerekli başvuruların yapılabileceğini göstermektedir. Yurtdışındaki başvurular büyükelçiliklerimiz veya konsolosluklarımız aracılığıyla olabilmektedir. Buradan alınan başvurular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca değerlendirildikten sonra işveren tarafından e-devlet üzerinden elektronik olarak devam etmesi ve nihayete erdirilmesi gerekmektedir. Çalışma izni alan yabancılar 6 ay içerisinde ülkemize gelerek işe başlamadığı takdirde bu izinleri iptal edilmektedir.

Yurtiçinden çalışma izni başvurusu yapmak isteyen yabancılar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Online Çalışma İzni Başvuru Sistemi üzerinden doğrudan başvurabilmektedir. Elektronik olarak yapılan başvuruyla beraber istenen diğer evraklar tamamlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletilmektedir. Bu iznin alınabilmesi için de en az 6 aylık oturma iznini olması gerekmektedir. Hukuk büromuzda profesyonel destek veren avukatlarımız aracılığıyla bu süreci en iyi şekilde yöneterek sürdürebilirsiniz. Bu konuda karşılaştığınız sorunların çözümü noktasında da doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

E-Bülten
E-Bülten Aboneliği
Duyurular ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenime kayıt olun.