+90 216 606 55 00

Kira Hukuku Hukuk Büroları

Günümüz şartlarında ev kiralamak hem kiracı hem de ev sahipleri için her detayın dikkatle ele alındığı bir kira sözleşmesi yapmayı gerektirir. Çünkü kanunda belirtilmesine rağmen pek çok önemli husus, yeterli bilgiye sahip olunmadığı için gözden kaçabilmektedir. Bu noktada kira hukuku alanında deneyimli hukuk bürolarından profesyonel destek almak büyük önem taşımaktadır. Büromuz bünyesinde görev alan uzman ve deneyimli avukatlarımız, ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan hukuki problemlerde sizlere en doğru şekilde rehberlik etmektedir. Kira hukuku alanında yüksek deneyime sahibi Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosuna web sitemizin iletişim bölümünden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
 

Kira Hukuku Nedir, Nasıl İşler?


Kira hukukunun kapsamını iyi bilmek özellikle kiracılar açısından son derece önemlidir. Kira hukuku kapsamına giren konuların başında kiracı ile kiraya veren arasındaki uyuşmazlıklar gelmektedir. Kiralanan şey sıradan bir eşya olabileceği gibi bir daire, villa ya da farklı türdeki gayrimenkuller de olabilir. Kira hukukunda düzenlemeler Borçlar Kanununda ele alınır ve bu noktada kiralanan taşınmazın özelliklerine göre farklılıkları ortaya konur. Kira hukuku avukatları, kira hukuku içerisinde yer alan tüm konulara bakan avukatlardır. Diğer tüm davalarda olduğu gibi Kira Hukukunda da avukat tutma zorunluluğu yoktur ancak 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun yargılama usul ve esasları söz konusu olduğundan bu konuya vakıf olmayan kimselerin süreci takip etmeleri oldukça zor olacaktır. Kira hukuku ile ilgili yaşamış olduğunuz anlaşmazlıklarla ilgili danışmanlık ya da avukatlık hizmeti almak için FD Partners Hukuk Bürosuna web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. En doğru, en şeffaf avukatlık hizmeti ile tüm haklarınızın sonuna kadar savunulacağından emin olabilirsiniz.


Kira Hukukunun Kapsamları Nelerdir?


Kira hukuku konutları ve iş yerlerini kapsamaktadır. Eğer kira hukuku işlemleri bilinçsizce, alanında uzman olmayan kişiler tarafından yürütülürse ciddi anlamda maddi ve manevi kayıplara neden olabilmektedir. Bu sebeple özellikle kiracıların herhangi bir hak kaybına uğramaması adına bir kira sözleşmesi avukatından destek almaları önemlidir. Sözleşmelerin bir avukatla hazırlanmasının avantajları hakkında detaylı bilgi almak için “kira sözleşmeleri avukatı” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
 

Kira Sözleşmesi Nedir?


Kira sözleşmesi kiraya verilen şeyin üzerindeki faydalanma, kullanma haklarının yazılı olarak beyan edilmesidir. Aslında bu sözleşme her iki tarafa da bir borç yüklemektedir. Kiracı faydalanma bedelini ödeyeceğini dair taahhüt eder, kiralayan ise kullanma hakkının kiracıda olduğunu taahhüt eder. Kiracı ile mülk sahibi arasındaki ilişkide kiranın miktarını ispatlamak mülk sahibine aittir. Kiracı ise kira bedellerinin ödendiğini ispatlamak durumundadır. Özellikle elden ödenen kiralarda bu hususa ekstra dikkat edilmelidir. Bu sebeple kira sözleşmesi, bu gibi önemli konuların yazılı olarak dökülmesi anlamında önemlidir. Kira hukuku hukuk büroları bu noktada sözleşmede sorun yaşanması durumunda yardımcı olmaktadır. Kira hukuku alanında destek almak web sitemizin iletişim bölümü üzerinden bize ulaşın!

Kira sözleşmeleri belirli ve belirsiz kira sözleşmeleri şeklinde iki türlüdür. Yani belirli kira sözleşmelerinde kiranın geçerli olduğu süre yazı ile belirlenmiştir. Belirsiz süreli sözleşmelerde ise sona eriş şekli duruma göre farklılık gösterebilmektedir. Kira sözleşmelerinin sona erdirilmesi ile alakalı detaylı bilgi için “kira sözleşmesinin feshi” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
 

Belirsiz ve Belirli Süreli Kira Sözleşmeleri


Belirli süreli kira sözleşmeleri diğerine göre çok daha basittir. Çünkü bu sözleşmede kiraya veren kişi kiralanacak süreyi önceden yazılı olarak beyan etmiştir. Kiracı da bu önceden belirlenen süreyi göz önüne alarak sözleşmeyi imzalar. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ise bir bitiş zamanı ortaya konmamıştır. Sözleşme taraflardan herhangi biri feshetmediği sürece işlemeye devam edecektir.

Belirsiz süre kira sözleşmelerinde kiracının 1 yıllık kira süresinin dolmasına en az 15 gün kala kiraya verene yazılı bir bildirim yapması gerekmektedir. Eğer kişi bulunduğu konutu kiralamaya devam etmeyecekse bu bildirimde bunu belirtir. Bu şekilde kira sözleşmesi de feshedilmiş olur. Bu noktada önemli olan şey bu bildirimin sözlü değil, yazılı ve imzalı olarak yapılmış olmasıdır. Yazılı olmayan, sözde kalan durumların hukuki hiçbir yaptırımı bulunmamaktadır. Belirli ya da belirsiz konut ya da işyeri sözleşmelerinde aklınıza takılan tüm sorular için hukuk büromuzu arayabilir, profesyonel avukatlarımızdan destek alabilirsiniz.



 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

E-Bülten
E-Bülten Aboneliği
Duyurular ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenime kayıt olun.