Kiracı ve ev sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar gün geçtikçe artış gösteriyor. Anlaşmazlıklar bu kadar çok olunca kiracıyı çıkarmak ne kadar sürer sorusu da hem ev sahipleri hem de kiracılar açısından en çok merak edilen soruların başında gelmektedir. Bu konuda öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; eğer mahkemeden evin tahliye edilmesine yönelik bir karar çıkmışsa, kiracı kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde evi boşaltmalıdır. Ev sahibi dilerse kendisi ilave süre de verebilir. Bu süre zarfında kiracı evi boşaltmadığı takdirde ev sahibi, mahkeme kararına dayanarak icra mahkemesine başvurmalıdır. Tahliye davasının açılması ve ev sahibi açısından olumlu sonuçlanabilmesi için gerekli şartların oluşması ya da haklı nedenler gerekmektedir. Tüm hukuki süreçlerde olduğu gibi tahliye davalarında da hukuki prosedüre uygun olarak ilerlemek davanın sonucunda etkili rol oynamaktadır. Kira hukuku, kiracı tahliye davası vb. konularda detaylı bilgi almak için web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Fatih Durak & Partners hukuk Bürosu olarak şeffaflık ve titizlik çerçevesinde, tamamen müvekkil odaklı avukatlık hizmeti sunmaktayız.
Kiracı Tahliye Davası Ne Kadar Sürer?
Bu tarz davaların süresi tam olarak bilinmemekle birlikte, konut ihtiyacı sebebiyle açılan tahliye davası iki ile üç ay arasında sonuçlandırılmaktadır. Bu durumda ihtiyaç sebebiyle boşalan taşınmaz, 3 sene boyunca eski kiracı dışında kimseye kiralanamaz. Bu hususlar dikkate alınmalı ve süreç buna bağlı olarak eksiksiz bir şekilde yönlendirilmelidir. Aksi takdirde maddi kayıplar yaşanabilmektedir. Tahliye davası ve buna bağlı olarak devam edecek hukuki süreçlerin doğru adımlarla ilerlemesi, davası süresi ve sonucunu doğrudan etkilemektedir. Yasal haklar çerçevesinde, sorunsuz bir Kiracı Tahliye davası için FD Partners Hukuk Bürosundan destek alabilirsiniz.
Tahliye Davasında Kiracının Hakları Nelerdir?
Tahliye davalarında ev sahibinin olduğu kadar kiracının da belli başlı hakları bulunmaktadır. Bu hakları her iki tarafın doğru ve eksiksiz olarak bilinmesi mağduriyet yaşanmaması adına büyük önem taşımaktadır. Kiracı hakları ile detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümünden bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kiracı Tahliye Kararına Uymazsa Ne Yapılmalıdır?
Özellikle mahkeme tarafından alınan tahliye kararına kiracıların uyması gerekmektedir. Verilen tahliye kararına bağlı kalarak 15 günlük süre zarfında tahliye işleminin gerçekleştirilmemesi halinde ev sahibinin iyi niyetine bağlı olarak kiracılara bir miktar süre verilebilmektedir. Aynı zamanda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de tahliye kararının tebliğinden itibaren 15 günlük süre ve ev sahibinin ilave olarak verdiği sürenin bitmesine rağmen kiracının taşınmazdan çıkmaması durumudur. Bu durumda ev sahipleri, kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak icra dairesine başvurabilir. İcra dairesine başvurunun ardından kolluk kuvvetleri ve icra memuru vasıtasıyla kiracının tahliyesi sağlanabilir. Kiracı tahliye davası ve benzeri konularla ilgili avukatlık ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümünden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.
İşyerlerinde Tahliye Davası Ne Kadar Sürer?
Tahliye davaları tarafların haklarını tam olarak bilmemesi, yanlış girişimlerde bulunulması, dava sayılarının çok fazla olması gibi sebeplerden dolayı sıkıntılı süreçler olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçerli sebepler ve yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmiş olması dava sürecini etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Bu sebepler dolayısıyla tahliye davalarının süreleri değişebilmektedir. İçinde bulunduğunuz durumla bağlantılı olarak tahliye davası süresi ve ilgili hukuki süreçler hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden bize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kira hukuku ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ev Sahibi ve Kiracı Hukuku isimli makalemizi okuyabilirsiniz.