Günümüzde kira sözleşmeleri yazılı olmasının yanında sözlü olarak da yapılabilmektedir. İleride sorunlar yaşamamak adına kira sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Kiracı, sözleşmesinin bitimine 15 gün kala yazılı olarak bildirim yaparak sözleşmenin feshini gerçekleştirebilir. Bildirim yapılmayan durumlarda sözleşme aynı şartlarda yürürlükte olmaya devam edecektir. Kira sözleşmelerinin ne şartlarda sona erdirilebileceği konusunda detaylı bilgi almak için “Kira Sözleşmesinin Feshi” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz. Konut ya da iş yeri kira davaları için hukuk büromuzdan danışmanlık ya da avukatlık hizmeti alabilirsiniz.
Kira Davalarında Ne Yapılmalı?
Tüm bu süreçlerde kira davaları en önemli hususlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kira davaları hakkında bilgi sahibi olabilmek için Ev sahibi ve kiracıların yasal hakları konusunda genel bir bilgiye ihtiyaç vardır. Kiracı ve ev sahibinin yasal hakları hakkında detaylı bilgi için “Ev Sahibi ve Kiracı Hukuku” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
FD Partners Hukuk Bürosu olarak, iş yeri ve konut davalarında edinmiş olduğumuz deneyimlerle sizlere, şeffaf ve kaliteli avukatlık hizmeti sunmaktayız. Kira davaları ile ilgili uzman avukatlarımızla görüşmek için web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Konut Ve İşyeri İçin Kira Sözleşmesi Feshi
Borçlar kanununda yer alan maddelerde düzenlenmiş olup tüm bu süreçleri buna bağlı olarak sürdürebilirsiniz. Aynı zamanda Türk borçlar kanunu gereğince sözleşmenin sonlandırılması haklı bir sebebe dayandırılmalıdır. Kira sözleşmesinin sonlandırma talebinin yazılı olarak yapılması büyük önem taşımaktadır. Süreli ya da süresiz kira sözleşmelerinde kiracı sözleşmesinin feshini 15 gün önceden yazılı olarak bildirebilir. Kira sözleşmesinin feshi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden hukuk büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.
Belirli Süreli Kira Sözleşmeleri
Her bir kira sözleşmesi belli bir süreç kapsamında yer almaktadır. Özellikle kiracı ve kiraya veren açısından sözleşmeyi sonlandırabilme hakkı farklılıklar gösterebilir. Tüm bu süreçlerde kiracının, sözleşme bitiminden 15 gün öncesinde yazılı olarak bu şartlara uygun bir fesih bildiriminde bulunması gerekmektedir.
Süreli sözleşmelerde kiraya veren, haklı bir nedene dayanmadığı sürece sözleşmeyi sonlandırma hakkına sahip değildir. Kiraya veren sözleşme süresi kapsamında 10 yıllık süreyi doldurması durumunda kira sözleşmesinin sonlanmasını talep edebilir. Kira sözleşmesi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgi için “Profesyonel Kira Sözleşmesi Hazırlama” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Konut Ve İşyeri Davalarında Ne Yapılmalı?
İster iş yeri ister konut davaları olsun yasalar çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir. Öncelikle hukuki hakların tam olarak bilinmesi önemlidir. Bu sebeple uzman avukatlardan hukuki destek almak sürecin doğru ilerlemesini sağlayacaktır. Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosu bu alandaki yüksek deneyim, kaliteli ve titiz hizmet anlayışıyla haklarınızı sonuna kadar savunmaktadır. Konut ve iş yeri davaları hakkında detaylı bilgi ya da avukatlık hizmeti almak için hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.