Türkiye’de şube açma isteğinde bulunan yabancı şirketlerin, öncelikle sermayesinin paylara bölünmüş olması gerekmektedir. Bu şirket türleri arasında anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler bulunmaktadır. Yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubeleri, yerli ticari işletmeler gibi tescil edilir. Şubeler için Türkiye’de ticari bir mümessil atanır ve birden fazla şube varsa bunlar da aynı şekilde tescil edilir. Detaylı bilgi almak için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Şubeler, merkezlerinin bulunduğu yer ile şubenin bulunduğu yerin adını ekleyerek kendi merkezlerinin unvanını kullanmak zorundadır. Şube ve merkez aynı gerçek veya tüzel kişiye ait olmalı, faaliyet konuları benzer ya da aynı olmalıdır. Şirketler ve ticaret hukuku ile alakalı tüm konularda hukuki danışmanlık almak için hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.

Yabancı Şirket Şube Açma Prosedürü

• Gerekli İznin Alınması
Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan şube kuruluşu için izin alınması gerekmektedir.
• Ticaret Odası ve Ticaret Siciline Kayıt Aşaması
İzin alındıktan sonra, Ticaret Odası’na ve ardından Ticaret Sicili’ne kayıt gerçekleştirilir.
• Başvurular Adımı
Yabancı sermayeli şirketin şubeleri, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne çeşitli başvurular yapmalıdır.
– Öte yandan da sermaye hesabına yapılan ödemelerin takip eden 1 ay içinde bildirilmesi.
– Yine hali hazırdaki ortakların hisse devirlerinin takip eden 1 ay içinde bildirilmesi.
– Şubelerin sermaye ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yıllık olarak en geç Mayıs sonunda bildirilmesi

Gerekli Belgeler Hakkında Detay

Yabancı şirketlerin Türkiye’de şube açması konusunda hukuk büromuz, yabancı şirketlere Türkiye’de şube açma sürecinde profesyonel destek sağlar. Başvuru dosyasının hazırlanması, izin alınması, kayıt işlemleri ve diğer aşamalarda etkili bir rehberlik sunar. Türkiye’de şube açma sürecinde bizlerle çalışarak işlemlerinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Şubelerin açılması, bir şirketin büyüme stratejisinin önemli bir parçasıdır. Ancak, bakıldığı zaman yabancı şirketlerin Türkiye’de şube açma süreci sıkı kurallara tabidir. İlk olarak, açılmak istenen şubelerin ikincil şube olarak kabul edildiği ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiği unutulmamalıdır.

Bu anlamda başvuru için gerekli evraklara bakabiliriz;

• Şirket merkezi ya da Türkiye vekili tarafından düzenlenen asıl ve tercüme edilmiş vekâletname (noter onaylı olmalıdır).
• Eğer vekil bu anlamda yabancı uyruklu ise, ikamet belgesi
• İzni Alınacak Şubelerin Başvurusu adımı

İlk şube açma izni alındıktan sonra, başka şubeler açmak isteniyorsa, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunmak gerekir. Bu başvuru öncesinde belirtilen belgelerin eksiksiz ve düzenli bir şekilde toplanmış olması önemlidir. Konu ile alakalı olarak “Şirket irtibat Bürosu” başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

Yabancı şirketlerin Türkiye’de şube açma süreci karmaşık olabilir ve hak kayıplarını önlemek için deneyimli kişilerle çalışmak önemlidir. Türkiye’de şube açma, yeni işletme kurma gibi şirketler ve ticaret hukuku ile alakalı tüm konularda hukuki yardım ve danışmanlık almak isterseniz, web sitemiz üzerinden bize her zaman için ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de şube açma ve işletmeyi büyütme süreci, aslında belirli kurallara tabi olsa da, doğru adımlar atıldığında başarılı bir şekilde tamamlanabilir. Profesyonel bir hukuk bürosu ile yani bizlerle çalışmak ise süreci daha hızlı ve etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir. İşletmenizin büyüme hedeflerine ulaşmak için doğru uzmanlık ve rehberlikle adım atabilirsiniz. Bunun içinde tek yapmanız gereken bizlere web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden ulaşmak ve gerekli bilgiyi de almaktır.
 

Güncel Makaleler

kadıköy ticaret avukatı
kadıköy ticaret avukatı

Kadıköy Ticaret Avukatı

Ticaret hukuku, işletmelerin ve şirketlerin günlük faaliyetlerinde en sık ihtiyaç duyduğu hukuki alanlardan biridir. Kadıköy,…

Şirketlerin Genel Kurul Toplantıları

Şirketlerin genel kurul toplantıları ve esasları ile bu toplantılarda bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri hakkında yönetmelik, 2012…
Bilgi Alın

Sorularınız
İçin Buradayız.

Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosu’nun uzman kadrosuna sorularınızı
ve danışmak istediğiniz hususları iletebilir,
aynı zamanda online danışmanlık veya randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Hızlı İletişim Formu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed