Bu makalemizde sizlere, kiracının tahliye sebeplerini net bir şekilde anlatarak içinde bulunduğunuz süreci kolay bir şekilde yönlendirmenize yardımcı olmaya çalışacağız. Kiracılı ev tahliye etmek istiyorsanız, bu süreçte belli bir sebebe bağlı kalmak durumunda olduğunuz gibi bu sebebin de tahliye için yeterli koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. Tüm bu süreçler yasal haklar doğrultusunda doğru adımlarla yönetilmeli, ileride oluşabilecek olumsuz sonuçların önüne geçilmelidir. Kiracı tahliyesi ile ilgili detaylı bilgi almak için hukuk büromuzun uzman avukatlarından destek alabilirsiniz.
Kiracıyı tahliye edebilmek için belli başlı sebeplerin sunulması gerekmektedir. Geçerli sebepler sunulmadığı durumlarda davalar olumsuz bir şekilde sonuçlanarak hem zaman hem de maddi kayıplar yaşanabilmektedir. Bu sebeplerden bazıları ise şunlardır;
- Ödenmeyen kira bedelinin tespit edilmesi gerekmektedir
- Yaz tahliye taahhüdünün eksiksiz bir şekilde alınmış olması gerekmektedir
- Kiralayanın konut ve işyeri ihtiyacının olması gerekmektedir
- Taşınmazın yeniden inşası için gerekli prosedürlerin resmi olarak gösterilmesi şartı aranmaktadır
- Kira akdinin 10 seneyi doldurması en önemli hususlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır
- Haklı sebeple birlikte 2 ayrı ihtarın yapılması gerekmektedir.
Yukarıda verilen kriterlere bağlı kalarak tahliye sebepleri arasında yer alan tüm bu kriterlerden yalnızca birinin sağlanmasıyla birlikte tahliye davası açılabilmektedir. Günümüzde en çok görülen tahliye sebebi ihtiyaç sebebiyle tahliye durumudur. İhtiyaç sebebiyle tahliye durumu ile ilgili detaylı bilgi almak için “İhtiyaç Sebebiyle Kiracı Tahliye Davası” balıklı makalemizi inceleyebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz durumla ilgili detaylı bilgi almak için web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Her bir dava türünde farklı süreçler işlemektedir. Her bir dava için farklı süreçler ve farklı zamanlar belirlenmiştir. Bu sebeple kanunda belirtilen süreler dışında açılan davalar reddedilecektir. Bu durumda davada haklı olmanız bir anlam ifade etmez ve buna bağlı olarak esas incelemesine geçilmeden usulden ret olarak çıkacaktır. Aynı zamanda bundan sonra yeniden dava açmak için bir sonraki dava açma süresini beklemek durumunda da kalabilirsiniz. Bir sonraki dava açma süresi ise 6 ay ve bir yıl sonrayı bulabilmektedir. Hem zaman kaybına hem de maddi kayıplara uğramamak için tahliye davalarında uzman avukatlardan destek almak büyük önem taşımaktadır. Tahliye davası açma süreci hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizde yer alan telefon numarası ya da whatsapp hattı üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Özellikle kiracıyı çıkarmak için bu süreçte hangi yolun izleneceği, içinde bulunulan duruma göre farklılık göstermekte, buna bağlı olarak süreçler de farklı şekilde işlemektedir. Öncelikle kiracıyı çıkarmak için geçerli bir sebebin oluşması ve bu sebebe karşılık kanunlarda belirtilen süreler içerisinde tahliye işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Kiracıların tahliyelerinin süreleri hakkında detaylı bilgi almak için “Kiracıyı Çıkarmak Ne Kadar Sürer” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Yasalar çerçevesinde, sorunsuz ve eksiksiz tahliye davası için uzman avukatlarımızdan destek alarak zaman kaybı ve maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosu tüm bilgi birikimi ve deneyimiyle yanınızda olacaktır.
Kira sözleşmeleri belirli ya da belirsiz bir süre için yapılabilmektedir. Süreli sözleşmelerde kiracı tarafından 15 gün önce bildirim yapılmadıkça sözleşme aynı koşullar dâhilinde bir yıllık uzatılmış olur. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak kira sözleşmesini sona erdiremez. Be sebeple kiracının tahliye sebepleri arasında yer alan bir fiilin gerçekleşmiş olması gerekir. Sorunsuz bir tahliye süreci için web sitemizin iletişim bölümünden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.