Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlık başvurusunda bulunan yabancılar için birtakım koşullar aranmaktadır. Genel geçer bir kurallar bütünü olmayıp her ülke bu konuda kendi kriterlerini belirleyerek şart koşabilmektedir. Tamamen kendi içerisinde belirlenen bu kurallar için belirli durumlar dışında esneklik pek mümkün olmamaktadır. Özellikle milli güvenliği tehdit edecek veya toplum huzurunu bozacak durumlar sezildiğinde ilgili vatandaşlık başvurusu diğer koşullara bakılmaksızın reddedilmektedir. Ya da eksik veya yetersiz evraklar söz konusu ise yine başvuru reddedilmektedir. Fakat başvuru sahibi reddedilmesinin hukuksuz olduğunu düşünüyorsa reddin iptali davası açarak hakkını arayabilmektedir. Bu konuda vatandaşlık başvurusunun reddine itiraz ve iptal davası söz konusu olmaktadır. Görüldüğü üzere adli bir konu ve süreç olan bu durum karşısında hukuki destek almak gerekmektedir. Danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında sizlere bu konuda yardımcı olarak sorununuzun çözülmesini sağlamaktayız. Alanında uzman avukatlarımız ile reddedilen vatandaşlık başvurunuza dair yeniden hukuki süreci başlatarak hakkınızı almanıza sonuna kadar yardımcı olmaktayız. Web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşarak detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Her devlet egemenlik hakları ve hukuku gereğince yabancıların vatandaşlık taleplerine dair hususları özgürce belirleyerek gerekli gördüğü durumlarda da reddedebilme hakkına sahiptir. Ülkemizde de bu durum 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında düzenlenmiş olup ilgili yönetmeliklerce yürütülmektedir. Bu kapsamda ülkemizde vatandaşlık hakkı alabilmek için yapılan başvurular değerlendirilerek gerekli koşulların sağlanması halinde kabul görmektedir. Reddedilmesi durumlarında ise bu reddin hukuksuz olduğu düşünülüyorsa buna itiraz ederek iptali davası açılabilmektedir. Buradaki durum hukuki bir durum olup ilgilisinin ona göre uygun bir şekilde dilekçe vermesi ve itiraz etmesi söz konusudur. Fakat kabul edilmelidir ki bu konuda hukukçulardan yardım almak ve yasal süreci başlatmak en doğrusu olacaktır. İşte tam da bu noktada firmamıza başvurarak hukuki danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Avukatlarımız bu konuda sizlere yardımcı olarak rehberlik edecektir. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.

 

Vatandaşlık Başvurusu Reddedilirse Ne Yapılır?

Türk vatandaşlığı başvurusu sürecinde mülakattan sonra ilgili evraklar bakanlığa gönderilerek sonuçlanması aşamasına gelinmektedir. Yargı denetimi kapsamında ilgili başvurunun kabulü veya iptali konusunda geniş bir takdir yetkisi bulunmaktadır. İptali durumunda bu kararın haksız olduğu, gerekli koşulların sağlandığı ve evrakların eksiksiz teslim edildiği düşünülüyorsa itiraz edilerek veya iptal davası açılarak yasal hakkın aranması mümkün olmaktadır. İlgili başvurunun iptal edilmesi durumunda 2 yol izlenebilmektedir. İlki ilgili makam olan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine dilekçe yoluyla itiraz etmek olmaktadır. Bu dilekçeye 30 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılması gerekmektedir. Bu süre zarfında dönüş yapılmaz veya reddedilirse bu durumda 60 gün içerisinde dava açma hakkı söz konusu olmaktadır. Vatandaşlık reddi halinde hukuki destek almak için şimdi bize ulaşabilirsiniz.

Vatandaşlık Başvurunun Reddi İçin Nasıl Dava Açılır?

Vatandaşlık başvurusunun reddine itiraz ve iptal davası konusunda dilekçeden bir çözüm çıkmaması durumunda artık tek yol dava açılması olmaktadır. İlgili yasal süre içerisinde ret kararına itiraz edilerek iptali için dava açılabilmektedir. Bu konuda uzman avukatlarımız sizlere tecrübeleri ışığında yardımcı olarak süreci yönetmenize destek verecektir. Eğer siz de vatandaşlık başvurunuzun reddedilmesini haksız buluyorsanız bizimle iletişime geçerek hukuki destek talebinde bulunabilirsiniz. Tüm süreci sizlerin nezaretinde yürüterek ilgili itiraz davasını hızlıca açmaktayız. Siz de bu esnada tüm hukuki süreç boyunca vermiş olduğunuz evrakları ve itirazınıza dair dilekçeyi takip ederek istenildiğinde hızlıca sunabilmek adına hazırda tutmalısınız. Zaten görüşmelerimiz esnasında avukatlarımız sizlere bu konuda gerekli bilgilendirme ve rehberlik hizmetlerini sunacaktır. Kısacası tüm hukuki süreç boyunca ihtiyacınız olan tüm desteği ve katkıyı tarafımızdan alacağınızdan emin olabilirsiniz. Sürecin en kısa zamanda sonuçlanarak hakkınızın tarafınıza verilmesi için bizimle gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz.
 

Güncel Makaleler

Tanıma Ve Tenfiz Davası

Herhangi bir ülkenin kendi hukuk kuralları çerçevesinde vermiş olduğu bir mahkeme kararı, başka ülke için…

Deport Kararı Kaldırma

Bilindiği üzere ülkemizde her geçen gün artan bir yabancı nüfusu söz konusudur. İlgili yasal çerçeveler…

Yabancılar ve Göç Avukatı

Günümüz dünyasında çeşitli sebeplerden ötürü daima bir insan hareketliliği ve göç durumları söz konusu olmaktadır.…
Bilgi Alın

Sorularınız
İçin Buradayız.

Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosu’nun uzman kadrosuna sorularınızı
ve danışmak istediğiniz hususları iletebilir,
aynı zamanda online danışmanlık veya randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Hızlı İletişim Formu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed