Boşanma davaları, çiftler arasında yaşanan pek çok farklı problem sonrasında ortaya çıkar. Evlilik süresince meydana gelen negatif durumlar, kişilerin boşanma evresine geçmesine neden olur. Bu noktada en çok merak edilen soruların başında ise boşanma sebepleri nedir konusu gelir. Evlilik birliğinin temelden sarsılması ve geri dönüşü olmayan seviyeye ulaşmasına yol açan durumların tamamı sebep olarak sayılabilir.
Kişilerin yaşamış oldukları sorunlar doğal olarak bir hayli farklı olabilir. Bu durumda profesyonel hukuki desteğin önemi de fazlasıyla artar. Yapmanız gerekenleri öğrenmek ve sorunsuz bir boşanma davası açmak için mutlaka yardım almanız gerektiğini bilmelisiniz. Alanında gerekli yetkinlik ve deneyime sahip olan avukat ekibimiz, aile hukuku konusunda fark yaratan uygulamalara imza atmaktadır. Boşanma sebepleri ve aile hukuku ile ilgili tüm konularda detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için web sitemizin iletişim bölümü üzerinden uzman avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.
Boşanma Sebepleri Nelerdir?
Anlaşmalı bir şekilde sürdürülecek boşanma işlemleri, nispeten daha kısa sürede ve biçimde neticelenir. Fakat çiftler arasında ortaya çıkan çekişmeler, sürecin fazlasıyla uzamasına yol açabilir. Genel olarak boşanmaya sebep olan bazı haller ise aşağıdaki gibi sıralanır:
• Taraflardan birinin eşini aldatması (zina) özel boşanma nedenleri arasında kabul edilir. Başka biriyle yaşanan cinsel birlikteliğin ispat edilmesi durumunda ek olarak tazminat davası açılması da mümkündür. Aynı zamanda aldatma durumu cinsel birliktelik olmasa dahi haklı bir sebep olarak görülür.
• Taraflardan birinin birlikte oturulan adresi terk etmesi, eşinin haklı boşanma davası sebebi olarak dikkat çeker. Evlilik sorumluluklarından kaçınılması ve kişinin evine dönmemesi, dava süreçlerinin yönünü belirler.
• Eşlerden birinin diğerinin canına kastetmesi ve öte yandan kötü muamelede bulunması, evlilik birliğinin sonlanması adına önemli nedenlerden biridir.
• Eşine onur kırıcı biçimde davranan kişi, bu kusuru nedeniyle haksız duruma düşer. Bununla birlikte eşlerden birinin suç işlemesi de haklı sebepler arasında sayılır.
• Akıl hastalığı, diğer rahatsızlıklardan farklı bir şekilde ele alınır. Evlilik birliğinin sağlanması ve neslin devam etmesi gibi konularda akıl hastalığı bulunan kişinin sağlıklı karar vermesi ve hareket etmesi çok zordur. Bu yüzden haklı bir boşanma davası sebebidir.
• Açılan bir boşanma davasının yetkili kurumlar tarafından reddedilmesinin ardından üç sene süresince çiftlerin bir araya gelmemesi, boşanma kararının alınmasını sağlayabilmektedir.
Yukarıdaki konuların dışında yaşamış olduğunuz durumları bildirmek ve değerlendirilmesini sağlamak için vakit kaybetmeden aile hukuku alanında uzman avukatlarımızla bağlantıya geçmeniz, en doğru tercihtir. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.
Boşanma Sebebi Olan Davranışlar
Boşanma sebepleriyle birlikte bazı davranışlar, dava açılmasına imkân verebilir. Alınan emsal kararlar doğrultusunda kişilerin evlilikleri sonlandırılabilir. Çiftlerden birinin aşağıdaki bazı davranışlarda bulunması, dava açılması için yeterlidir:
• Küçük düşürme ve kıyaslama
• Sadakatsizlik ile suçlama ve tükürme
• Eşinden sıkıldığını belirtme ve baskıcı davranma
• Doğum sırasında eşle ilgilenmeme
• Borçların ödenmemesi ve eve icra getirilmesi
• Evlilik dışı çocuğun olması
• İstenmeyen kişilerle kurulan arkadaşlık
• Eşin resmî kurumlara şikâyet edilmesi
Belirtmiş olduğumuz bu davranışların sayısını fazlasıyla arttırmamız mümkündür. Tam anlamıyla yaşadığınız problemler doğrultusunda inceleme yapılması içinse zaman kaybetmeden bizimle iletişim kurmanız son derece önemlidir. Böylelikle mümkün olan en doğru sonuca da kısa süre içerisinde ulaşmamız ekstra kolaylaşır.