+90 216 606 55 00

Fiili Ayrılık Nedeniyle Boşanma

Çiftlerin daha önceden açmış oldukları boşanma davaları, hâkim tarafından farklı nedenlere bağlı olarak reddedilebilir. Dava kararının kesinleşmesiyle birlikte 3 yıl süresince çiftlerin yeniden bir araya gelememesi durumunda fiili ayrılık nedeniyle boşanma başvurusu yapılabilir. Çiftlerden herhangi biri mahkemeye tekrardan müracaat ederek evlilik birliğinin tamamen sarsıldığını ve devam edemediğini bildirebilir.

Yalnızca resmî olarak bitmeyen ve aynı zamanda sürdürülemeyen evliliklerin hukuki anlamda sonlanması adına fiili ayrılık nedeni göz önünde bulundurulur. Bunun yanı sıra tazminat, velayet ve nafaka gibi konular da mahkeme tarafından karara bağlanır. Detaylı bilgi için “Nafaka Davası” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Boşanma davalarında süreçlerin tüm aşamalarında sorunsuz bir şekilde işlem yapılması içinse profesyonel destek son derece kıymetlidir. Hukuk büromuzun aile hukuku alanında deneyimli avukatlarından yardım talep ederek, en kısa süre içerisinde hukuki gereksinimlerinizin karşılanmasını sağlayabilirsiniz. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden uzman avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.


Fiili Ayrılık Nedeniyle Boşanma Davası Şartları


Evli çiftlerin fiilen ayrılması sonucunda boşanabilmeleri için oldukça önemli şartlar bulunmaktadır. Bu şartların tamamına hâkim olan avukat ekibimiz, en doğru adımları atarak yasal manada korunmanıza fazlasıyla katkıda bulunur. Genel olarak fiili ayrılık sebebiyle açılan boşanma davalarının bazı şartlarını ise aşağıda görebilirsiniz:

• Öncelikli olarak daha önceden eşler arasında boşanma davası sürecinin yaşanmış olması gerekir.
• Herhangi bir nedenle boşanma davasının reddedilmiş ve boşanmanın gerçekleşmemiş olması şarttır.
• Verilen ret kararının kesin olarak onaylanmış olması da bir diğer şarttır.
• Hâkim tarafından kabul görmeyen davanın kanunlar çerçevesinde düzenlenmiş olan boşanma nedenlerinden birisine dayanması belirleyici bir etkendir.
• Dava reddinin onaylanmasıyla beraber en az üç yıllık bir sürenin geçmiş olması beklenir.
• Bu süre zarfında çiftlerin yeniden bir araya gelerek hayat kurmamış olmaları son derece önemlidir.

Yukarıdaki şartların karşılanıyor olması halinde boşanmanın gerçekleşmesi adına mahkemeye başvurmanız mümkündür. Bununla beraber tüm süreç içerisinde sizlere yol arkadaşlığı yapacak olan avukatlarımız, herhangi bir hata ile karşı karşıya kalmanıza müsaade etmeden temsilciğinizi üstlenir. Böylelikle çok geçmeden hukuksal alanda beklentilerinizi karşılamanız da fazlasıyla kolay bir hale gelir. Ayrıca eşinizle hiçbir boşanma davası süreci yaşamamış ve ayrı yaşıyor olmanız, fiili ayrılık nedeniyle dava açmanıza müsaade etmez. Bu tarz durumlarda aile hukuku alanında uzman ve deneyimli avukatlarımız aracılığıyla farklı bir hukuki yol izlenmesi gerekir. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden dilediğiniz zaman hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.

Fiili Ayrılık Nedeniyle Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?


Açmış olduğunuz ve fiili ayrılığa dayanan boşanma davalarında gerekli olan süre, belirli etkenlere göre farklılık göstermektedir. Tıpkı normal boşanma davalarında olduğu gibi ilk olarak tarafların sunmuş oldukları delillerin detayları belirleyici olur. Aynı zamanda delil toplanması için gereken süre de toplam zamanı doğrudan etkiler. Delillerin bir araya getirilmesinin hemen ardından inceleme için gerekli vakit de göz önünde bulundurulmalıdır.

Süre için belirleyici etkiye sahip faktörlerden bir diğeri mahkemelerin iş yoğunluğudur. Dava sayıları ve ayrıntıları doğrultusunda davanızın süresi de uzayabilir. Öte yandan adli tatil benzeri dönemler, sonuç almanız için daha fazla beklemenize yol açabilir. Aynı zamanda fiili ayrılık nedenleri, standart boşanma davası türlerine oranla daha kısa süre içerisinde tamamlanır. Ayrıca avukatlarımızın tecrübeleri de çok daha hızlı sonuç almanıza katkıda bulunur. Siz de pratik biçimde işlemlerinizin tamamlanmasını istiyorsanız, bizimle iletişim bilgilerimiz üzerinden irtibat kurmalısınız.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

E-Bülten
E-Bülten Aboneliği
Duyurular ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenime kayıt olun.