+90 216 606 55 00

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nedir?

“Anlaşmalı boşanma protokolü nedir?” sorusu, özellikle herhangi bir anlaşmazlık durumu yaşamadan evliliklerini sonlandırmak isteyenler için oldukça önemlidir. Bu protokol, boşanma sürecinde eşlerin karşılıklı olarak anlaşmaya vararak boşanma isteklerini yetkili mercilere bildirmesini ifade eder. Yazılı bir belgeyle düzenlenen hak ve yükümlülükler doğrultusunda işlemler başlatılır. Protokolün içerisinde mal paylaşımından velayete kadar önemli detaylar yer alır. Detaylı bilgi için “Anlaşmalı Boşanma Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Boşanma aşamalarının anlaşmalı şekilde sürdürülecek olması, avukat gerekliliği olmaması şeklinde yanlış yorumlanabilir. Tüm işlemlerin profesyonel çerçevede sürdürülmesi çok değerlidir. Bu sayede herhangi bir detay atlanmadan protokol hazırlanır ve mahkemeye sunulur. Uzun yıllara dayanan deneyimlerimiz ise son derece pratik bir şekilde sonuç almanızı fazlasıyla kolaylaştırır. Hukuk büromuzun iletişim kanallarını üzerinden aile hukuku alanında uzman avukatlarımıza ulaşarak protokol hazırlıklarını hızlıca başlatabilirsiniz.


Anlaşmalı Boşanma Protokolü Maddeleri


Anlaşmalı boşanma protokolü, mahkeme tarafından onaylandıktan sonra resmiyet kazanır. Her iki tarafın imzaladığı belge sayesinde mahkeme süreci de hızlanmaktadır. Tam bir uzlaşı bulunduğu durumunun gözler önüne serilebilmesi adına protokolde bulunması gereken bazı maddeler ise aşağıdaki gibi sıralanır:

• Boşanma nedenlerinin ve bu kararın alınmasına yol açan durumların açık bir şekilde belirtilmesi gerekir.
• Tarafların iradelerini gösterebilmesi noktasında gerekli yerlerin imza ile onaylanması şarttır.
• Eşler arasında evlilik döneminde edinilen mal varlıklarına dair nasıl bir paylaşım yapılacağı detaylıca açıklanmalıdır.
• Eşlerin birbirlerine maddi destek sağlamak hedefiyle ödemeyi kabul ettikleri nafaka tutarı ve süresi doğru biçimde bildirilmelidir.
• Çocuk veya çocukların velayetiyle birlikte ebeveynlerle kurulacak kişisel ilişkilerin boyutları ve süreleri kayıt altına alınmalıdır.
• Evlilik süresince birlikte kullanılan ev eşyalarının paylaşımına dair düzenleme, mahkemeye iletilmelidir.

Yukarıda yer alan protokol maddelerinin karşılanmasının ardından mahkeme, gerekli incelemelere kısa süre içerisinde başlar. Detay ve şartların uygun bulunması durumunda onay alınır. Protokol, onaylanmasının ardından boşanma kararının bir parçası haline gelir. Aynı zamanda mahkeme kararına eklenerek yürürlüğe girmesi sağlanır. Yasal çerçevede amacınıza ulaşma hususunda ise uzman avukatlarımızın katkılarını kesinlikle göz ardı etmemelisiniz. Web sitemizde yer alan telefon numarası ve whatsapp hattı üzerinden aile hukuku ile ilgili tüm konularda uzman avukatlarımıza ulaşabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Protokolü ve Tek Celsede Boşanma


Anlaşmalı boşanma protokolünün kabul görmesi ve tek celsede işlemlerin tamamlanması için bazı şartlar bulunmaktadır. İlk kural ise eşlerin beraber başvuru yapması gerekliliğidir. Başvurunun gerçekleşmesi noktasında en az bir yıldır evliliğin devam etmesi zorunluluğu bulunur. Aynı zamanda protokol içerisinde bulunan tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlanmış olması gerekir.

Protokol oluşturulması aşamalarında ortak kararın yanı sıra eşlerden birinin ötekinin açmış olduğu davayı kabul etmesi de yeterli olmaktadır. Birlikte alınan karar veya diğer eşin şartları kabul etme durumu, tek celsede boşanma durumunu mümkün hale getirebilir. Bununla beraber protokol için yapılan incelemenin uygun bulunmaması durumunda mahkeme değişiklik yapılmasını önerebilir.

Tek celsede boşanmak istiyorsanız, protokol detaylarıyla beraber yasal temsilcinizin büyük katkı sağlayacağını unutmamalısınız. Aile hukuku alanında uzman avukatlarımız ile irtibat kurarak, eşinizle anlaşmalı olarak kısa süre içerisinde boşanabilirsiniz. Evrakların hazırlanmasından mahkeme süreçlerinin ilerletilmesine kadar tüm konularda benzersiz bir destek alarak, kararınızı nihayete erdirebilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gereken ise iletişim bilgilerimizi kullanarak bizimle bağlantıya geçmek ve tüm detayları birinci ağızdan öğrenmektir.
 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

  • İcra Takibi Nedir?
    İcra takibinin ne olduğunu bilmeden önce ilk olarak icranın ne olduğunu bilmek gerekir. İcra yapılan herhangi bir borcun ödenmediği durumlarda devlet zoru ile ödenmeye başlatılması işlemine denir.
  • Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplama
    İşçinin sözleşmesinin feshedilmesi durumunda çalıştığı süreye bağlı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatı temel olarak iş yerinde geçirilen yıl kadar brüt maaş olarak hesaplanmaktadır.
  • Marka (Maddi Tazminat İstemli) Emsal Karar
    Marka (Maddi Tazminat İstemli) Emsal Karar içeriğine hemen sitemizden erişebilir ve benzeri durumlarda hukuki destek için FD Partners Hukuk Bürosu'na ulaşabilirsiniz.
E-Bülten
E-Bülten Aboneliği
Duyurular ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenime kayıt olun.