Evlilik sözleşmesi, çiftler arasındaki mal paylaşımının hukuken kayıt altına alınmasını ifade eder. Detaylı bilgi için “Evlilik Sözleşmesi Nedir?” başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz. Evlilik öncesi veya sonrasında hukuken uygun şartlar eşliğinde sözleşme hazırlanması mümkündür. Bu noktada “evlilik sözleşmesi nasıl yapılır?” sorusu da fazlasıyla merak edilmektedir. Yasal haklarınızın koruma altına alınması ve herhangi bir hak kaybına maruz kalınmaması adına baştan sona profesyonel ölçütler eşliğinde adım atılmalıdır. Bu sayede özellikle ilerleyen dönemlerde meydana gelme ihtimali bulunan boşanma durumlarında ekstra bir problemle karşı karşıya kalmazsınız.

Sözleşme koşullarının içerisinde eşlerin birbirlerine nasıl davranacaklarına dair konular eklenememektedir. Örneğin, evlendikten sonra kaç çocuk yapılacağı ve boşanmanın ardından nafaka ödenmeyeceği gibi konular da sözleşme içerisinde bulunamaz. Aynı zamanda yasal olarak kabul görmeyecek konuların tamamı hakkında bilgi sahibi olmak adına avukatlık ofisimize başvurmanız son derece önemlidir. Bu sayede aklınızda hiçbir soru işareti kalmadan ve yasal haklarınız tamamen korunarak evlilik sözleşmesi hazırlatmış olursunuz. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden aile hukuku alanında uzman avukatlarımıza ulaşarak detaylı bilgi ve hukuku danışmanlık alabilirsiniz.

Evlilik Sözleşmesi Yapım Aşamaları

Evlilik sözleşmesinin nasıl yapılacağına dair detaylar Türk Medeni Kanunu esasları doğrultusunda düzenlenmiştir. Genel olarak izlenmesi gereken yol ve dikkat edilecekler ise şu şekilde sıralanır:

• Evlilik sözleşmesinin ilk koşulu noter huzurunda yapılması gerektiğidir.
• Çiftlerin ortak bir irade ile kanunda belirtilen mal rejimi türleri arasından seçim yapması şarttır.
• Noterde yapılacak sözleşme iki farklı şekilde tamamlanabilir. Düzenleme biçiminde olan sözleşme için eşlerin notere gitmesi gerekir. Onaylama biçiminde gerçekleştirilecek sözleşme ise avukatlık büromuzun uzman avukatları aracılığıyla hayata geçirilebilir.
• Seçeceğiniz mal rejimi doğrultusunda doğrudan sözleşmeyi imzalayabileceğiniz gibi hangi malların ne şekilde paylaşılacağına dair ek detayları ekledikten sonra da onay verebilirsiniz.
• Evlilik sözleşmesini yurt dışında yapmak istediğiniz zaman Türk konsolosluklarına müracaat edebilirsiniz.

Belirtmiş olduğumuz bu detaylar sayesinde sorunsuz bir evlilik sözleşmesine sahip olmanız mümkündür. Herhangi bir ayrıntının gözden kaçırılmaması ve tam olarak yasal haklarınızın güvence altına alındığı bir sözleşme için mutlaka bizimle iletişim kurmalısınız. Alanında gerekli yetkinlik ve tecrübeye sahip olan avukat kadromuz sayesinde ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek sorunlardan da kurtulmuş olursunuz. Bunun yanı sıra sözleşmenizin hukuk önünde geçerli olabilmesi adına işlemlerin doğru bir şekilde tamamlanması büyük önem arz etmektedir. Evlilik sözleşmesi ve aile hukuku ile ilgili tüm konularda hukuki danışmanlık hizmeti almak için web sitemizde yer alan telefon numaraları ve whatsapp hattı üzerinden hukuk büromuza ulaşabilirsiniz.

Evlilik Sözleşmesi Ne İşe Yarar?

Evlilik sözleşmeleri, mal paylaşımı noktasında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Çiftlerin maddi açıdan kendilerini güvence altına aldıkları bu sözleşme aracılığıyla ve talepler doğrultusunda mal paylaşımı gerçekleştirilir. Sözleşmenin hukuka uygun olması durumunda geçerlilik kazanmasıyla birlikte olası boşanma durumlarında haklarınızı eksiksiz olarak alabilirsiniz. Aynı zamanda çekişmeli mal paylaşımı konularıyla da uğraşmanıza gerek kalmaz. Uygun bir sözleşmeyle kısa süre içerisinde haklarınızı rahatlıkla elde edebilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi, imzalanarak onaylandığı tarihten itibaren geçerlilik kazanmaktadır. Bu yüzden sözleşmenin yapım tarihine çok dikkat etmeniz gerekir. Evlilik kararı almanızın ardından uzman avukatlarımız ile yapacağınız görüşme sayesinde beklentilerinizin çok daha rahat karşılanmasının önü doğrudan açılır. Web sitemizin iletişim bölümü üzerinden uzman avukatlarımıza ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
 

Kategori : Medeni Hukuk

Güncel Makaleler

Fiili Ayrılık Nedeniyle Boşanma

Çiftlerin daha önceden açmış oldukları boşanma davaları, hâkim tarafından farklı nedenlere bağlı olarak reddedilebilir. Dava…

Boşanmada Mal Paylaşımı

Çiftlerin yaşamış oldukları anlaşmazlıklar neticesinde açılan boşanma davaları farklı türlerde devam edebilir. Verilecek karar nihayetinde…

İştirak Nafakası

Boşanma davası sonucunda çocuk veya çocukların velayetinin verilmediği eşin aleyhinde olmakla birlikte hâkim tarafından karara bağlanan…

Aile Konutu Şerhi

Çiftler arasındaki evlilik bağının devam ettiği süre boyunca birlikte ikamet edilen meskene aile konutu denir.…
Bilgi Alın

Sorularınız
İçin Buradayız.

Fatih Durak & Partners Hukuk Bürosu’nun uzman kadrosuna sorularınızı
ve danışmak istediğiniz hususları iletebilir,
aynı zamanda online danışmanlık veya randevu talebi oluşturabilirsiniz.

Hızlı İletişim Formu

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
You need to agree with the terms to proceed